Compare Listings

5 nejčastějších chyb

5 nejčastějších chyb

1. Nastavení nerealistické ceny

Cena, kterou chcete a která je reálná na trhu, mohou být dvě velmi odlišné věci. V praxi se používá termín tržní hodnota nemovitosti, která reflektuje způsob oceňování nemovitosti. Tržní hodnota vyjadřuje opodstatněnou cenovou představu, jak kupujících, tak prodávajících, kdy ani jedna strana není pod jakýmkoliv tlakem.

Můžete mít obecnou představu o tom, kolik by váš domov mohl stát založenou na domech s podobnými velikostmi a vlastnostmi, které se prodávají ve vašem okolí. Tyto srovnatelné prodeje jsou to, co mnozí realitní makléři používají k navrhování ceny, jedná se o srovnávací metodu oceňování.
Pro porovnávání srovnatelných parametrů stovek nemovitostí a domácností používáme robustní model oceňování. To nám umožňuje vytvořit konkurenční nabídku založenou na tržních datech, jakož i na vstupech samotných prodejců.

 

2. Pouze s ohledem na nejvyšší nabídku

Nejvyšší nabídka, která je lákavá, nemusí vždy být tou nejlepší nabídkou pro vás. V mnoha tradičních prodejích je běžné, že mohou nastat nepředvídané události, které znesnadní prodej. Je důležité být si vědom těchto typů nepředvídaných okolností, protože mohou ovlivnit časový plán prodeje, jistotu prodeje a složitost. Například, můžete obdržet opravdu vysokou nabídku, která je podmíněna tím, že kupující prodává svůj stávající dům. V jiném scénáři můžete najít kupujícího, který je ochoten být tolerantnější ohledně technických nedostatků nemovitosti oproti jinému, který nabízí nižší cenu, ale žádá o úvěr na opravy.

 

3. Ignorování velkých oprav a nákladná renovace

Dlouhý seznam problémů s údržbou může snížit hodnotu vašeho domova. Ještě důležitější je, že kupující očekávají, že stav vašeho domova bude odpovídat popisu. Zvažte přípravu odpovědí na otázky, zejména těch, které se pravděpodobně objeví během domácí prohlídky.
V procesu oceění nemovitosti dochází k důkladné prohlídce všech nefunkčních systémů a technických parametrů dané nemovitosti. Jedná se především o takově parametry, které ovlivňují bezpečnost, strukturu nebo funkčnost domova.
Mnoho prodejců také zvažuje provedení renovací nebo vylepšení s cílem zvýšit hodnotu jejich domu. Renovace mohou být nákladné a náklady můžou být vyšší než zvýšení ceny nemovitosti. Kromě toho někteří kupující dávají přednost vlastní rekonstrukci a chtějí vlastní přizpůsobení prostoru. Ujistěte se, že pečlivě zvážíte jakoukoli renovaci, pokud je vaším cílem zvýšit hodnotu domu.

 

4. Nepřipravený domov k prodeji

Jednou z výzev prodeje nemovitosti je vhodná prezentace potenciálním kupujícím. Obecně řečeno, čím čistší, méně přeplněný a vkusně vyzdobený váš domov je, tím bude přitažlivější. Díky nepořádku může váš domov vypadat menší a způsobit, že si budou kupující obtížně představovat, že žijí ve vašem domě. Ve skutečnosti, správně upravené interiér nemovitosti prodávají o 88% rychleji a za 20% více než ty, které nejsou upraveny.

 

5. Omezení prohlídek

Jakmile svůj domov nabídnete k prodeji, je dobré maxilnálně spolupracovat s realitním makléřem, který se vám snaží pomoci. To například představuje opustit nemovitost v termínu prohlídky, aby měl makléř možnost ukázat nemovitost zájemcům nebo jet na víkend na chatu, aby se mohl udělat den otevřených dvěří. Cílem je ukázat nemovitost co nejvíce kupujícím, i když je jejich načasování nepohodlné.
Pokud váš dům nebude snadné ukázat, nebude snadné ho ani prodat. Zatímco večeře mimo domov a náhlé víkendové plánování se mohou zdát nepohodlné, nezapomeňte na konečný cíl – získat za nemovitost co nejvíce.
Prodej vašeho domova je zásadním rozhodnutím, které mění váš život, ale nemusí zahrnovat zhoršení, frustraci nebo zmatky. Vyvarujte se těchto klasických chyb a můžete svůj prodej ukončit rychleji a snadněji, než jste si mysleli.

 

 

Závěrem

Na konci dne chcete, aby proces prodeje byl co nejhladší a bezbolestný. Přemýšlení o všech událostech, které se mohou pokazit, může být ohromující, ale pamatujte, že poznání je moc. Nyní, když jste si vědomi některých běžných chyb, kterým se musíte vyhnout při prodeji svého domova, můžete si být jistější, když něco nepůjde podle plánu.
Mnohým z těchto chyb se můžete vyhnout, pokud pokud zvolíte bezplatnout konzultaci s naším makléřem, který vás rád na prodej připraví.

img

user

Related posts

  • Tips

Visuální problémy a jejich řešení

Amatérské fotky Problém: Když prodáváte svůj domov, fotografie jsou to, co lidi dostane do...

Continue reading
user
od user
  • Tips

5 tipů pro rychlý prodej

Byli jste někdy v pozici, kdy jste potřebovali svůj dům nebo byt prodat rychle? Udělali jste...

Continue reading
user
od user
  • Tips

Více realitních agentů, ano či ne?

Velice častou chybou prodávajících je poskytnutí nemovitosti více realitním makléřům nebo...

Continue reading
user
od user

Join The Discussion