Compare Listings

5 tipů pro rychlý prodej

5 tipů pro rychlý prodej

Byli jste někdy v pozici, kdy jste potřebovali svůj dům nebo byt prodat rychle? Udělali jste vše, co šlo, aby váš dům vypadal přitažlivěji: vyklízení všech nepořádků z garáže/sklepa, čištění všech koberců a provedení všech nezbytných oprav. S každým dalším dnem úzkostlivě očekáváte, že dokonalý kupující se objeví a učiní vám rozumnou nabídku. Může to být velmi frustrující zážitek. Existuje ještě něco, co můžete udělat pro získání více nabídek pro váš domov? Odpověď je ano! Zde jsou některé jednoduché rady, které můžete udělat pro urychlení prodeje.

 

 

Pravděpodobně znáte výraz: První dojem je jen jeden. Ach ano, i vnější část vaší nemovitosti rozhoduje o tom, zdali prodáte nemovitost rychle. Jinými slovy, co si potenciální kupující myslí o svém budoucím domově, když jde k vám poprvé na prohlídku?

Je čas jít na ulici a kriticky se podívat na svůj domov. Hledejte nedostatky. To může být nejlepší čas, pro údržbářské práce, které jste vždy odkládali.

Příjezdová cesta, vstupní dveře, upravené okapy a parapety, cokoliv co udělá dobrý první dojem vám pomůže.

 

2. Myslete na silné stránky

To je velmi důležitý bod, který je třeba dobře promyslet. Ve snaze prodat svůj dům rychle, byste měli vědět, co dělá váší nemovitost/lokalitu vyjímečnou. Jsem si jistý, že se mnou budete souhlasit, že každý domov je svým způsobem jedinečný. Vzpomenout si na to, proč jste si vy před lety nemovitost koupili, by mohl být dobrý základ. Co potenciální kupci na nemovitosti nejvíce ocení? Co vám dá výhodu oproti konkurenčním nabídkám? Máte-li potíže s hledáním hlavních výhod vaší nemovitosti, požádejte o pomoc makléře.

Identifikace výhod a benefitů vašeho domu či bytu je opravdu silný nástroj při prodeji vašeho domova potenciálním kupcům. Je větší než sousední domy, blíže k zoo nebo tělocvičně? To dá vašemu domu větší hodnotu a důvěryhodnost pro potenciální kupce.

 

3. Odosobněte váš domov

Snažte se proedj nebrat příliš osobně. Víme, že v domě máte spoustu historie a vzpomínek, ale pokud si přejete, aby byla nemovitost prodána co nejdříve, je načase, aby se to schovalo. Depersonalizace domu znamená, že jste připraveni na potenciální kupce. Můžete to udělat odstraněním rodinných fotografií, sběratelských předmětů, atd. Pamatujte si, že chcete, aby se váš potenciální kupující cítil vítán a představil si sebe a svou rodinu ve svém novém domě, ne ve vašem domě.

Udržujte svůj domov co nejjednodušší a neutrální. Vykliďte úložné prostory, pokud jsou nějaké k dispozici, a také se zbavte přebytečných dekorací. Udělej si svůj dům čistý a příjemný. Připravte čisté “plátno”, na které si potenciální kupující budou moci vizualizovat své představy.

 

4. Vyhněte se nepříjemným zápachům

Malé detaily mohou odratit potenciální kupce. Jinými slovy, špatný zápach by mohl také sabotovat vaše úsilí o to, aby byl váš dům prodán. Pokud je to možné, zkuste opravit zdroj každého špatného zápachu

  • Vyčištění dřezů a odtokových cest
  • Umožnit dostatečné větrání
  • Zbavte se staré kuchyňské “vůně” – starý olej atd.
  • Vyčistěte koberce – optimálně pomocí profesionálního čištění koberců
  • Zbavte se starého nábytku atd.

Pozitivní zápach dělá vaší nemovitost domovem a přitahuje potenciální kupce. I když možná nebudete schopni upéct chléb nebo dort pro všechny zájemce o koupi, čerstvě uvařená káva může udělat své kouzlo.

 

5. Nabídněte rozumnou cenu

Výběr vhodné ceny je jedním z faktorů, které určují, jak rychle se váš dům prodá. To je chvíle, kdy realitní makléř přijde vhod. Mnoho lidí věří, že obejití realitního makléře jim poskytne vyšší zisk z prodeje. To není obvykle pravda a výsledkem bývá stresovější a zbytečně dlouhý prodej. Jednou z hlavních hodnot realitní kanceláře je, určení vhodné ceny, která bude korespondovat s trhem a umožní vám ideální poměr získané částky a rychlosti prodeje.

Je v nejlepším zájmu každé realitní kanceláře, kvalitně připravit nemovitost k prodeji a navrhnout vhodnou cenu, tak aby se jim podařilo nemovitost co nejdříve a výhodně prodat.

 

img

user

Related posts

  • Tips

Visuální problémy a jejich řešení

Amatérské fotky Problém: Když prodáváte svůj domov, fotografie jsou to, co lidi dostane do...

Continue reading
user
od user
  • Tips

5 nejčastějších chyb

1. Nastavení nerealistické ceny Cena, kterou chcete a která je reálná na trhu, mohou být...

Continue reading
user
od user
  • Tips

Více realitních agentů, ano či ne?

Velice častou chybou prodávajících je poskytnutí nemovitosti více realitním makléřům nebo...

Continue reading
user
od user

Join The Discussion